Nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Zoeterwoude

© VVD Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude krijgt een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester als opvolger voor Liesbeth Bloemen, die begin oktober vertrekt. Dat heeft commissaris van de Koning Jaap Smit toegezegd.

 

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 januari is bekend gemaakt dat Zoeterwoude op zoek mag gaan naar een nieuwe kroonbenoemde Burgemeester. De fractievoorzitters zijn op bezoek geweest bij commissaris van de Koning Smit om te praten over de opvolging van burgemeester Liesbeth Bloemen.

 

Er komt een vertrouwenscommissie deze stelt een profielschets op. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat inwoners, instellingen en bedrijven input kunnen leveren voor de profielschets van de nieuwe burgemeester. In een extra vergadering in maart stelt de gemeenteraad, in aanwezigheid van de commissaris van de Koning, de profielschets op.

 

Daarbij worden ook inwoners en ondernemers betrokken. Tijdens een extra gemeenteraadsvergadering op donderdag 5 maart wordt de profielschets besproken en vastgesteld. Hierbij is ook de commissaris van de Koning aanwezig. Het doel is de opvolging te laten aansluiten op het vertrek van burgemeester Bloemen in oktober.