Westwoud gemiste kans

© VVD Zoeterwoude

Tijdens de raadsvergadering van 6 september 2018 heeft de VVD een motie ingediend om op de plek van de voormalige Westwoudschool een beperkt aantal appartementen te bouwen.

Het aantal appartementen zou daarbij niet meer mogen zijn dan dat de parkeerdruk toelaat. De reden van deze motie is dat de VVD vindt dat er woningen gebouwd moeten worden om de doorstroming te bevorderen.

Op dit moment worden heel wat eengezinswoningen bewoont door senioren. Ook merken we dat er vraag is naar grotere betaalbare appartementen. De Westwoudschool zou hiervoor de ideale locatie zijn.

Helaas ontbrak bij de coalitiepartijen de moed om een eerder genomen beslissing terug te draaien en huizen te bouwen waar wel behoefte aan is.

Dit is vreemd omdat zij in hun verkiezingsprogramma’s melden: ‘PZ staat achter de recent aangenomen woonvisie, waarin prioriteit wordt gegeven aan het bouwen voor starters en ouderen.’en ‘CDA Zoeterwoude zet zich in voor huisvesting van jongeren en ouderen.’

Zelfs het coalitieprogramma 2018-2022 meldt: ‘Mogelijkheden om senioren te motiveren door te stromen naar passende huisvesting willen we bevorderen.’ Dan heb je de kans en dan doe je het niet!