Afvalinzameling Zoeterwoude hoofdpijndossier

Afvalinzameling Zoeterwoude

Het afvalinzamelen in Zoeterwoude begint ondertussen een hoofdpijndossier te worden. Wat begonnen is als een initiatief om de afvalstroom nog verder te reduceren, mondt nu uit in een slecht werkend systeem, waarbij de mindervalide en de in de buitenwijken of buurtschappen wonende inwoners de dupe van zijn.

De VVD is toen wel akkoord gegaan met deze beslissing, echter zou hierbij in het Dorp en aan de Rijndijk niemand verder hoeven te LOPEN met zijn afvalzak dan 200 meter. Dit is helaas niet gelukt.

Voor de buitenwijken/buurtschappen zou er een afdoende oplossing verzorgd worden, maar ook deze afspraak wordt niet na gekomen. Zoals bekend moeten de mensen aan het uiterste puntje van de Rijndijk, tegenover Ton van Bemmelen Sports, een veelvoud aan meters afleggen voordat zij de eerste afvalcontainer tegen komen.

Hierin staan zij niet alleen; de bewoners van de Noord Aa moeten bijvoorbeeld bijna 3 kilometer (!) RIJDEN met hun volle afvalzak naar de dichtstbijzijnde container aan de Nieuweweg. Ook voor Gelderswoude, Geerweg en Westeindeindseweg zijn de afstanden aan de lange kant.

Daarnaast is de VVD fel tegen het afrekenen per inworp in plaats van per kilo, dit is volgens berekening aanzienlijk duurder! Dit alles tezamen en de in onze ogen lakse aanpak van de portefeuillehouder mevr. Bloemen en ambtenaren, heeft er voor gezorgd dat de VVD zich genoodzaakt zag om een Motie van Treurnis (lees: de gele kaart) in te dienen over de gang van zaken.

Met het mes op de keel zijn er nu toezeggingen gedaan door de Burgemeester om een oplossing te zoeken voor deze problematiek, maar wij wachten eerst maar eens af wat daar van terecht gaat komen… 
Eerst zien, dan geloven!