Roel Onderwater

© "Kansen creëren voor ...

2018 - heden Raadslid 

Commissielid september 2017 - 2018

Campagneleider Gemeenteraadsverkiezingen 2018

 

Mijn naam is Roel Onderwater, 42 jaar geleden geboren en getogen op de mooiste plek van Zoeterwoude, de Noord Aa! Werkzaam bij Waterschap Hollandse Delta en in mijn vrije tijd rij ik graag een rondje op de mountainbike, speel ik zaalvoetbal en trek ik de natuur in. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor het KWF.

Mijn ouders zijn beide van agrarische komaf en zelf ben ik opgegroeid naast een boerderij, dus ik weet dat deze hard werkende agrarische ondernemers zorg dragen en respect hebben voor het Groene Hart.

Jarenlang zijn zij de ‘backbone’ van de Zoeterwoudse samenleving en ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat wij hen respecteren en ruimte bieden voor het ondernemerschap.

Er is door alle opgaven die nu op ons afkomen (energie opwek, duurzaamheid en woningbouw om er enkele te benoemen), een strijd om de vierkante meters gaande. Laten wij vooral proberen om zoveel mogelijk meters groen te houden! 

Ook onze andere ondernemers zijn belangrijk voor onze gemeente en ik zie het dan ook als plicht om hen te ondersteunen, informeren en helpen bij kansen en ideeën die hen kunnen helpen bij het ondernemerschap. Een gezond bedrijfsleven zorgt voor een levendige samenleving. 

Wat Zoeterwoude voor mij bijzonder maakt is dat het nog steeds haar eigen, dorpse karakter heeft. De gemoedelijkheid, omgang met elkaar en saamhorigheid zijn hierin erg belangrijk. Ook de bereikbaarheid van de lokale overheid telt hierin zwaar mee. Bij een fusie met een andere gemeente verliezen wij dit contact en de zeggenschap over onze financiën, ruimte en investeringen. Hier ben ik dan ook volledig tegen!

Samenwerken moet, fusie is voor mij GEEN optie. 

De afgelopen 4 jaar heb ik als raadslid mijn best gedaan om hieraan vorm te geven, al is dat als oppositiepartij niet altijd even makkelijk. Onze nuchtere kijk op de politiek, het besef dat wij beslissingen nemen over maatschappelijk geld en dus heel goed moeten kijken wat er mogelijk is en daarnaast het vechten voor keuzevrijheid zijn voor mij de grootste motivatie om nog zeker 4 jaar door te willen gaan!