Stefan Zaal

© "Geboren worden, leven en ...

2022 - Commissielid

Campagneleider Gemeenteraadsverkiezingen 2022 

Geboren in 1975 in de Zonnegaarde waar ik op 16 juli van dat jaar het eerste levenslicht zag. Tot mijn 10de in de Zonnegaarde gewoond, daarna verhuist naar het Tranendal waar ik nu nog steeds met veel plezier woon. Uiteraard de kleuterschool in de Zonnegaarde en daarna de Aloysiusschool en op de Westwoud mijn primaire onderwijs afgerond. 

Daarna op het Bonaventura College de MAVO gedaan. Na de MAVO mijn chauffeursdiploma gehaald en als verhuizer/chauffeur 10 jaar bij een verhuisbedrijf gewerkt. Na fysiek ongemak ben ik rijinstructeur geworden. Samen met mijn vader heb ik 18 jaar in de rijschool gewerkt totdat mijn vader twee jaar geleden gestopt is.

Op mijn 15de heb ik kennis gemaakt met het verenigingsleven. Toen ik bij Utopia ging helpen met schoonmaken werd ik al snel gevraagd of ik achter de bar wilde staan. Na een aantal jaren als vrijwilliger ben ik 5 jaar bestuurslid geweest. Barcommissie, PR, penningmeester en tot slotte voorzitter. Na mijn periode als bestuurslid heb ik nog een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan bij Utopia. Daarbij heb ik het bestuur bijgestaan en o.a. de contacten met de gemeente onderhouden.

In mijn laatste jaar als voorzitter ben ik in 1998 de Sweetwood Country Dancers begonnen. Tot de dag van vandaag ben ik voorzitter van deze club en geef ik twee keer per week dansles.

Ik heb altijd een aantrekkingskracht gevoeld voor organiseren. Zodoende heb ik na een jaar stage lopen het bestuur betreden van Het Duvelsfeest. Na 8 jaar Duvelsfeest organisatie was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Samen met een paar vrienden en kennissen is onder het genot van een pilsje het Dorpsfeest ontstaan. Vanaf het begin zijn de horeca en vrijwilligers mijn verantwoording.

En dan komt het moment dat er weer een bouwproject wordt gestart. Zoeterwoude groeit gestaag. En waar groei is, is ook groeipijn. De mooie landerijen die om Zoeterwoude liggen worden met huizen bebouwd. Onze jongeren moeten immers ook wonen. En dan een woonwijk met sociale koop- en huurwoningen. Voor onze jeugd, de mensen die willen doorstromen naar een gewone gezinswoning, de oudere die een mooie woonruimte wil met zorg dichtbij?

Daar was even geen plaats meer voor. Dit is voor mij het moment geweest dat ik me op een andere manier voor Zoeterwoude wil inzetten. In 2021 heb ik na een gesprek met Mathieu Paardekooper de beslissing genomen om me verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad.

De afgelopen maanden heb ik alle fractievergaderingen meegedaan en de raadsvergaderingen gevolgd. En ik denk dat het zeker beter kan!!! Een veilige Hoge Rijndijk, oplossingen voor de overgang naar schone energie, de groeiende druk op sociale voorzieningen en de verlaging van de budgetten hiervoor vanuit het rijk en ga zo maar door. Beloven dat ik het allemaal ga oplossen zou een leugen zijn. Wat ik wel wil beloven is dat ik alles ga doen om Zoeterwoude nog mooier en socialer te maken.

En ik ben van plan om mijn motto uit de folder te volbrengen. Geboren worden en leven is gelukt. Nu zorgen dat ook het oud worden voor mij, maar ook voor alle Zoeterwoudenaren, mogelijk is en blijft!